vrijdag 26 september 2014

Homecoming week!

Hooi allemaal,

Het is schandalig, mijn laatste post is al een tijdje geleden! Ik heb het gewoon zo druk hier met allerlei dingen dat ik geen tijd heb om iets te plaatsen. Ik maak heel veel mee en het is heel leuk om hier te wonen en deze cultuur mee te maken. Wat leuk dat er zoveel mensen mij een enorme lieve/leuke mail gestuurd hebben! Ik heb ze allemaal gekregen en ben net klaar met alles lezen dus ik ga proberen zo snel mogelijk te reageren! Wat gaat de tijd al snel zeg.. ik zit hier nu gewoon al weer bijna 7 weken!

Wat een raar weertje zeg hier in Newton. Vanaf volgende maand zou er al sneeuw kunnen vallen! De ene dag is het 38 graden en de dag erna is het 15, heel bijzonder. Heel veel last heb ik er niet van want de school is heel erg optimistisch over hun airconditioning en ik denk dat zo'n beetje al het geld daar naar toe gaat! Elke dag is het koud in school en zelfs als het maar 20 graden is buiten vinden ze het erg fijn om de airconditioning hard te laten draaien en een kleine ijsstorm te maken door de school. Misschien zijn het gewoon hele grote frozen fans en houden ze van koudheid. Ik weet iniedergeval dat ik wat extra truien moet gaan kopen!

Wat een escalaties hier zeg. Elke dag gebeurt er wel wat leuks. Mijn maatschappijleer docent is hilarisch! We hadden het over de amerikaanse constitutie en zijn opmerking erover was: De amerikaanse constitutie is netzoals een mini rokje. Het is lang genoeg om het onderwerp te bedekken maar kort genoeg om het interessant te houden. Hahahha wat een geniale les was dat zeg. In school ligt het niveau wel veel lager! Het is normaal om A's te halen en als je lager haalt vind iedereen het slecht van zichzelf. Nou in nederland was het bijna onmogelijk om alleen maar 10en te halen! Het is wel veel makkenlijker hier want je krijgt cijfers voor je huiswerk, inzet, opdrachten in klas en de toetsen zijn zo makkenlijk. Met maatschappijleer mochten we elke keer ons boek erbij houden dus dat was opper chill.

Ook heb ik al mijn eerste musical trainingen gehad! Ik denk dat het echt een hele leuke musical gaat worden en ik kan niet wachten om filmpjes etc te gaan posten! Op maandag, dinsdag en donderdag zijn er trainingen en je wordt ingepland wanneer ze je nodig hebben. Ik heb een paar solo's wat natuurlijk helemaal te gek is! vanavond gaan we beginnen met het acteer gedeelte waar ik heel veel zin in heb.

Vrijdag hadden we weer een footballgame en deze footballgame was thuis!! Dus het was inmens druk en wat een schoolspirit niet normaal zeg! Er was een thema om je in te kleden en dat was neon. Iedereen nam het vrij serieus en er waren zelfs wat jongens die hun lichaam neon verfde tijdens de tailgate party! Dat is een barbecue op de parkeerplaats voordat de wedstrijd begint. Ik heb ook wat mensen geverfd en het was geweldig. Helemaal niet vervelend om dat te doen hahaha. Het was die avond wel echt superkoud dus ik had zelfs mijn winterjas aan, om vervolgens zaterdag weer in een jurkje te lopen.

Zaterdag had ik Sarah (Bartel), Xavier en marco uitgenodigd voor een film avondje! We hebben grown ups gekeken en wat Wii spelletjes gespeeld. Xavier had Oreo Ice Cream voor me meegebracht wat echt zo lekker was. Angie had brownies gemaakt en omg dat zijn de beste brownies ever. Vooral met de combinatie ijs en brownies! We hadden meer dan genoeg voedsel, frisdrank en leuke dingen om te doen. Natuurlijk ook even just dance spelen met de jongens!

Zondag ging ik weer met Sarah iets doen en het was SHOPPUHH!! Homecoming kwam eraan dus er was stress, stress en nog meer stress. Wat ga ik dragen, met wie ga ik dansen, hoe ga ik er heen, welke kleur word mijn jurk, ben ik genomineerd voor homecoming?!?!?! Hahaha natuurlijk was ik niet genomineerd voor homecoming, het stemmen was al in de eerste paar weken van school. En deze homecoming was semi formal dus iedereen zag er voor een amerikaanse 'dance' vrij simpel uit. Ik had echt een heel erg leuk jurkje gevonden met Sarah en wat ben ik verliefd op de winkel forever 21. Daar gaat mijn spaargeld!! Ik had zoveel leuke dingen dat ik keuze's moet maken en iedereen weet hoe goed ik ben in keuze's maken.

's Avonds had ik jeugdgroep van de kerk en we gingen naar een daklozen centrum om daar te helpen. Het was heel bijzonder om zoiets te doen en daar te helpen. In het begin was het toch wel een beetje apart maar de mensen daar waren heel aardig. Ik vind de jeugdgroep heel erg leuk om te doen! Misschien ben ik van plan om een fundraiser te organizeren om geld op te halen voor het ziekenhuis waar Femke werkt in Kenia! Zou heel leuk zijn denk ik.

En toen was het zover ....... HOMECOMING WEEK!!
Wat een gekte zeg, maar o zo leuk. School spirit is hier heel erg groot! Elke dag was er een thema dat je verkleed ging. Het thema van de week was superhero's. Maandag was het muscle monday en je mocht zelfs hempdjes dragen! Iedereen moest zijn of haar muscles laten zien. Ik had echt het beste shirt ever. Het is mijn nieuwe sportshirt en zegt : 'Will work out for donuts'. Dinsdag was het Partners in crime en samen met Sarah was ik superwoman :D. Wyatt was verkleed als superman dus tijdens zero hour besloten we dat wij ook partners waren die dag. Wyatt was echt geniaal verkleed. Hij was helemaal verkleed als de cartoon superman. Dus een nette broek/schoenen en blouse met een superman shirt eronder. Heel grappig om iedereen verkleed te zien die dag! Woensdag was het Cape Day!! Was superleuk om rond te lopen in zo'n cape hahaha! 's Avonds hadden we een parade bouww uur! Alle clubs gingen een parade wagen maken voor de homecoming parade vrijdags. Ook de Seniors, juniors, sophmores en freshman hadden een wagen! Samen met de muziek club ging ik aan de slag aan onze wagen en mijn quote 'The power of music' hebben we op een poster geschilderd! Er was glitter o-ver-al..  Donderdag moest elke jaarlaag verkleed als een speciale superheld. Seniors waren superman/woman, Juniors waren Captain America en de andere weet ik niet meer zo goed.

Donderdag avond hadden we een pep rally bij het football veld wat heel leuk was. De cheerleaders gingen weer cheers doen en de dansers deden wat dingen. De footballplayers hadden zelf ook was voorbereid en dat was geweldig. Ze gingen een dansje doen op het meest cliché liedje ever. Te leuk. En dan vrijdag hadden we geen school, wat een heerlijkheid. Lekker uitslapen en niks doen :D.

Smiddags hadden we de parade en dat was heel erg leuk, daarna weer een tailgate party en op naar de football wedstrijd! Het studenten gedeelte is helemaal te gek en de seniors mogen helemaal vooraan staan! We kregen een soort van pompoms om mee te cheeren en na elke punt die de football team maakte ging er een kanonschot af! Tijdens de pauze was de homecoming king en queen kroning. Savannah een vriendin van me was genomineerd wat natuurlijk superleuk was! Ze zagen er allemaal zo mooi uit en het was heel leuk!

Samen met Kylie gingen we vroeger weg om ons klaar te maken voor de homecoming dance, helemaal mijn ding natuurlijk hahaha. Lekker tutten met z'n tweeën en ons druk maken over hoe de avond zal lopen! Het was echt een hele leuke avond en ik was super moe! De feesten hier zijn heel anders, iedereen danst met z'n tweeen. Je ziet alle meiden langs de kant wachten totdat een jongen komt en ze vraagt om te dansen. Maar ik en de andere exchange students deden daar niet aan haha, wij gingen gewoon lekker op z'n europees dansen!

 Rond 1 uur ging ik slapen met het vooruitzicht dat ik weer om 5:30 op kon staan om naar Kansas City te gaan. Veel van Kansas City heb ik niet gezien want we gingen naar de gymnastics wedstrijd van Kailey. Het was 3 uur rijden en we waren daar voor  8 uur lang in de gymzaal, ik was kapot moe maar het was heel gaaf om al die meiden te zien. Wat is Kailey goed zeg!!

Zondag eindelijk weer lekker uitslapen en wat foto's gemaakt met Sarah. Senior pictures zijn hier heel belangrijk en iedereen maakt ze! Op facebook, twitter etc zie je ze ook elke dag voorbijkomen. Als een senior kun je je eigen foto opsturen voor het jaarboek en iedereen doet het. Het was heel leuk om ze te maken en ik hoop dat ik ze snel op facebook kan zetten! Ook ben ik een album begonnen waar ik vanaf nu gewoon elke keer foto's in kan zetten :D

Ik begin een beetje op te raken met ideeen om over te schrijven! Dus als er iets is waar je nieuwschierig naar bent reageer dan op mijn facebookbericht ofzoiets en dan kan ik daar uitgebreid over vertellen. Ik denk dat mijn volgende blog over hoe alles eruitziet hier dus veel foto's van de stad, wegen, school, huizen etcetera.

En vanochtend is dat moment toch echt gekomen. Ik had moeite met mijn broek aandoen.. toch maar die fastfood lucnhes gaan skippen denkik? Oke oke zo erg is het niet maar ik moet wel heel erg letten op wat ik eet hier zeg! De verleidingen zijn zo groot... elke dag op school zijn er frietjes, kipnuggets, ijs, pizza ga maar door. Heel erg lekker maar heel erg vet! En het vervelende is dat het hier vrij normaal is dus dat maakt het pittig lastig om nee te zeggen.

Ik hoop dat ik jullie dag weer een beetje beter heb gemaakt met mijn blog :D Ik hoop mijn volgende blog iets sneller te posten maar beloven kan ik niet hahaha.

Dank u dikke kus
Anke




maandag 8 september 2014

One month anniversary!!

Hallo allemaal!

De drama is deze week echt begonnen want ik heb een rol gekregen in de Musical Cinderella! Vorige week had ik auditie gedaan en ik zit erin. Volgende week begin ik met mijn eerste musical training, heel spannend!

Zoals ik waarschijnlijk elke keer weer ga vertellen heb ik het heel leuk hier. Dit wordt een heel lang bericht want ik heb zoveel te vertellen! Ik ga proberen om elke week/2 weken een blog te posten maar het licht er aan hoe leuk mijn leven is in die tijd hahaa. Als er veel gebeurt heb ik waarschijnlijk geen tijd en veelste veel te vertellen dus duurt het ietsjes langer maar dan kan je ook wel een pittig tof verhaal verwachten.

Als allereerste wil ik even iets vertellen over hoe het is om nu een maand weg te zijn. Precies een maand geleden nam ik afscheid van mijn lieve papa, mama en zus. Wat mis ik jullie allemaal zeg.. Gelukkig is het niet meer op een negatieve manier. Tuurlijk heb je lastige dagen zoals Femke's 20e verjaardag. Ik had het die dag heel moeilijk en vond het niet zo leuk om niet bij mijn lieve beb te zijn. Maar jongens wat ben ik trots op mijn grote zus om haar vaardigheden en zuster skills in te zetten voor mensen die het zo hard nodig hebben. Ik weet dat het lastig is en het is heel raar om Fem een maand niet fysiek te zien. Ik ben blij dat ze het naar d'r zin heeft en wat ben ik een trotse zus. Ik realiseer me eigenlijk helemaal niet dat ik weg ben van huis. Als ik aan het skypen ben met mijn vriendinnen of ouders heb ik niet het gevoel alsof het thuis is ofzo. Ik weet niet hoe ik het kan plaatsen maar het lijkt alsof de tijd stil staat in zeist en mijn leven hier iets totaal anders is. Als ik foto's van thuis zie kan ik het niet goed plaatsen dat ik al een maand weg ben. Al een maand jongens, wat lang zeg! En wat gaat de tijd snel. Ik heb het heel leuk hier en voel me erg thuis in mijn gastgezin. Wat een topfamilie is het zeg, ik heb heel erg veel geluk dat ze mij zo vrij ontvangen en een tweede thuis geven.

Het weekend nadat ik mijn blogg had geupdated was opper leuk! We hadden fall fest en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Tijdens fall fest ging ik het National Anthem en het schoollied zingen met Railaires (koorgroep). Het ging gelukkig goed want ik moest natuurlijk de tekst nog even snel leren hahaha, ik heb de video geupload op facebook dus als je het nog niet gezien hebt kun je daar even zoeken en anders stuur me een berichtje en ik stuur het naar je toe! Na het zingen moesten we snel naar het tennis team want we werden allemaal geintroduceerd. We hadden de coach zover gekregen om de uitwisselingstudente's namen te zeggen hahaha en dat was hi-la-risch. Ik werd als eerste exchange student geintroduceerd en iedereen begon ook voor mij te juichen. Dat was echt een leuk moment. Heel grappig was dat de cheerleaders een beetje overgewaardeerd worden in de films etcetera. Hier op school zijn ze helemaal niet belangrijker dan de andere studenten en dat is heel fijn! Mijn zusje Kailey zit in de cheergroep en wat is zij goed zeg! Het is een hele leuke groep meiden en ik kan niet wachten om meer cheers van ze te zien. Na de introductie's en het cheerleading plus dans optreden was er een oefen football game. Heel leuk om te zien natuurlijk en de school spirit te proeven!

Na Fall Fest gingen we met het tennis team naar newel's. Dat is een soort restaurant achtige plek. Ze hebben hier heel veel van dat soort plekken. Applebee's (mijn favoriet!! BESTE MOZZERELLA STICKS EVER), Newell's, Drubers (donuts) en ga maar door! Het is heel leuk want iedereen gaat daar heen om met elkaar af te spreken en snacks te eten of een milkshake of ijs te halen. Newel's staat bekend om haar Cheese-Fries. Oftewel, friet is nog niet vet genoeg dus laten we er een pak kaas overheen gooien! Heel erg lekker maar heeel. erg. vet.. Ik heb het gevoel alsof ik een rondlopende worst ben zeg. Wat heb ik al veel fastfood gegeten! Tijdens de lunches gaan veel mensen naar mcdonalds, taco bell, wendy's ga maar door! En ik ben daar zeker gevoelig voor. Maar nu ik heerlijk brood heb gevonden heb ik met mezelf afgesproken dat ik maximaal 1x in de 2 weken dat soort lunch eet. Ik moet echt wel erop letten wat ik eet. Ik heb heel erg geluk met mijn famillie want Angie kan heel erg goed koken! We eten gezond en heel erg lekker. Hier in Amerika hebben ze trouwens de beste milkshakes ever. Bij Newell's maken ze ze zelf en ik had er een met verse stukjes oreo koekjes erdoorheen. Mijn nieuwste favoriete voedsel is oreo ijs. Wat is dat een hemeltje op je tong zeg. Ik heb al besloten dat ik een vriescel ga huren en volprop met oreo ijs om het mee terug te nemen.


En toen ging ik zaterdag rollerskaten en senior pictures maken! Samen met Sarah, Ellie en Manon gingen we naar een paar mooie plekken hier in Newton om foto's te maken voor in het jaarboek. Het was 40 graden en we waren inmens warm! Het zweet droop zo'n beetje langs ons gezicht maar er zijn hele mooie foto's uitgekomen! We hebben er maar 296 genomen dus verwacht niet te veel op facebook hahaha. 'S avonds ging ik rollerskaten met wat meiden uit mijn tennis team en een paar andere exchange studenten. Ik dacht o dat doe ik zo met mijn schaats en skeeler ervaring.. Maar nee hoor. Anke trok met trots haar rollerskates aan en was als een van de eerste op de baan. Wat leidde tot dat ik een van de eerste was die plat op mijn kont viel! Het is moeilijker dan je denkt en een pittige workout. Maar oprecht heel erg leuk! Daarna gingen we met z'n allen naar Applebee's wat echt heerlijk is.

Ik heb al heel veel vrienden en vriendinnen gemaakt hier. Het is lastig om echt in de groepjes te komen maar als je gewoon naar hun blijft toekomen zijn ze heel open. Ik probeer gewoon om zelf het initiatief te nemen om dingen af te spreken en mijn weken zo vol als het maar kan te proppen.

Zondag ging ik naar de kerk en daarna had ik een tennis dinner.  Sarah en Ellie gaven het en ze hadden zoveel lekker eten! Het was heel erg leuk en gezellig. We hebben spelletjes gespeeld en veel gegeten en gekletst. Ik heb mijn kookkunsten ingezet en een echt hollandse appeltaart gemaakt. Iedereen vond het heel lekker, maar zelf vond ik het wel anders smaken dan mijn appeltaarten thuis. Waarschijnlijk omdat de meel etc toch anders is hier. Sarah's moeder is echt een schat van een mens en zo creatief! Ze gaat me een keer helpen met mijn scrapbook en dan gaan we een dag eraan werken. Heel veel zin in! Sarah's moeder had ook een enorm lekkere en prachtige taart gemaakt! Echt een heel leuk begin van het seizoen :D














De afgelopen week op school was weer leuk en interesant. Er zijn een paar dingen die me hier zijn opgevallen op school. Als eerste hoe mensen zich kleden. De helft draagt sportkleren met sneakers of badslippers (jaja je leest het goed, badslippers met sokken erin!) en dan de andere helft loopt in jurkjes, rokjes met hun haar helemaal perfect gedaan tot in de puntjes! Het is dus een hele mix van alles en nog wat! Ik zelf vind het heel leuk want je kan aan doen wat je wilt. De kleding hier in de winkels is heel leuk. Maandag hadden we vrij door labor day en samen met Xavier, Marco en Sarah (een andere Sarah) gingen we shoppen. Het was heel leuk want alles was in de Sale. HAMSTEREEEEN zoals de AH het zal noemen :D. Ik heb al behoorlijk 'gehamsterd' hier want alles is zoo goedkoop en dan is het ook nog in de sale. Ik heb bijvoorbeeld een vest wat in nederland 60 euro zou kosten gekocht voor 15 dollar. dus denk aan zo'n 12 euro. Koopje toch? Ik moest het wel nemen.. sorry mam en pap maar ik had het echt. heel. erg. nodig..! De jongens waren uitgeput want Sarah en ik wilde natuurlijk weer eens veeelste lang shoppen. Dus die gingen even uitrusten in de massage stoelen hahahaha.

School is heel erg druk maar leuk. Ik begin om 7:30 en moet dus om vijf over/tien over 7 's ochtends weg. Het opstaan is iets waar je aan gewend raakt maar ik ga wel veel vroeger naar bed dan dat ik thuis deed! Met tennis gaat het steeds beter wat heel erg leuk is. Ik speel nu al ruim 2 en een halve week en ik heb het heel erg naar mijn zin. Je ziet heel erg goed de vooruitgang en het is een hele leuke sport! Ik vind het heel fijn dat het elke dag na school is want dan heb je beweging elke dag om al dat heerlijke eten eraf te sporten. Zoals jullie weten ben ik niet de grootste sport fan maar tennis is echt heel leuk! Vooral door alle meiden in het team. En het begint al iets af te koelen (naar rond de 27 graden dus dat is heeeeel erg koud hahaha... Voor in nederland zou het super warm zijn nogsteeds maar alles is beter dan 40 graden!)

En dan vrijdag had ik mijn eerste echte footballgame!! Wat was dat leuk :D. Samen met Sarah en een groep jongens die zij kende reden we erheen. Ik begreep er natuurlijk helemaal niks van maar omdat ik een senior ben mag ik helemaal vooraan staan dus kan ik het goed zien. De jongens naast me gingen een poging tot uitleggen doen en ik bleef maar ja zeggen en lachen maar ik snapte er geen drol van! We hebben wel gewonnen en gewoon de school spirit was heel leuk.

De dag erna ging ik naar de state fair, wat is dat inmens zeg! Je hebt daar ALLES. Koeien, kippen, paarden, motors, traktoren, boten, campers (wat je zo onderant een huis kunt noemen), gefrituurde oreo's en twinkies (gekte), een carnaval gedeelte en ga maar door! Allerlei kraampjes waar je stofzuigers tot kookspullen tot slaapkussens en bedenk maar iets en ze hebben het daar! Het was heel erg leuk en ik heb veel leuke dingen gedaan. Ik heb zelfs gefrituurde oreo's geproeft. En het was nieteens zo slecht als je zou denken.

De dag erna gingen we naar de broer (Sean) van Angie en zijn famillie. Ze hebben een nieuw huis gekocht met de mooiste tuin die ik in een lange tijd gezien heb. Er is een zwembad en allerlei prachtige grote bomen. Een barbecue plek en het is zo mooi en rustgevend daar! Het was heel erg leuk om er heen te gaan :D.

Ik hoop jullie snel weer blij te kunnen maken met een nieuwe update uit Amerika en tot zover deze post vol informatie! Ik weet dat jullie allemaal weer begonnen zijn met werk, studie's en wat je dan aan het doen bent op dit moment!

Ik heb een kleine opdracht voor jullie allemaal. Maak een bericht/email of wat dan ook en vertel over hoe school/ studie/ werk is! Ik wil heel graag horen hoe al mijn lieve vrienden en vriendinnen het hebben op hun studie's! En hoe het is in het koude kikkerlandje! Stuur mij ook update's en denk niet dat ik jullie vergeten ben want ik denk aan jullie allemaal! Ik zou het super leuk vinden om een email te krijgen met een groot verhaal hoe jou leven op dit moment is. Ik wil wel een beetje bij blijven op de roddel's hahah. Twijfel dus niet en stuur me een berichtje!! 

Ik hou van jullie allemaal en mis jullie enorm!
Dank u dikke kus
Anke